استراتژی های روانشناسی برای مدیریت ضررها
استراتژی های روانشناسی برای مدیریت ضرر : یک سرمایه گذاری فاجعه بار نمونه کاملی از چیزی است که هیچ کس دوست ندارد آن را تجربه کند . به همین دلیل روانشناسان در مورد مکانیسم های دفاعی که ذهن انسان در چنین شرایطی اجرا می کند، تحقیق کرده اند..
از دست دادن مقدار زیادی پول می تواند تأثیر آسیب زا بر افراد بگذارد، به ویژه اگر این ضرر بر نقاط عطف مهم زندگی مانند بازنشستگی، پرداخت هزینه ها مهم و یا خرید خانه تأثیر بگذارد. بسیاری از افراد ممکن است احساس کنند که زیان مالی بازگشتی ندارد و بنابراین اقداماتی را انجام می دهند که وضعیت بد را تشدید می کند.
البته که نمی توان زمان را به عقب برگرداند، اما بهتر است این فرآیند را از نظر روانی مدیریت کرد و با دوری کردن از سرمایه گذاری های مخاطره آمیز یا سایر اقدامات مضر دیگر. مطالعات نشان داده اند که راه های مثبتی برای مقابله با چنین خساراتی و همچنین شناسایی روش های مضر و نحوه اجتناب از آنها وجود دارد.
- انسان ها به طور طبیعی سعی می کنند از ضرر و زیان اجتناب کنند و زمانی که زیان اتفاق می افتد می تواند باعث استرس روانی و عاطفی شود.
- ضرر و زیان در بازارها اجتناب ناپذیر است، و بنابراین مقابله با ضررها، کلیدی است تا کنترل خودتان را به دست آورید و بدون آسیب روانی از آن خارج شوید.
در اینجا به چند روش منفی و سپس مثبت برای مقابله با ضرر مالی و مدیریت ضرر می پردازیم.
راهبردهای ناکارآمد و مضر برای مدیریت ضرر
هنگامی که با ضرر مواجه می شوند، بسیاری از افراد از استراتژی های مقابله ای ناکارآمد استفاده می کنند. که عبارتند از:
سرکوب: تلاش برای سرکوب احساسات منفی مرتبط با زیان ممکن است دشوار باشد و بالاخره یکجا شما را به تله بیاندازد. مشکلات مالی و ناراحتی ناشی از ضرر می تواند به راحتی به مشکلات یا استرس زناشویی یا شغلی تبدیل شود. ممکن است در نهایت ناراحتیهای خود را از خانواده، همکاران یا اختلاف با دوستانتان ترمیم کنید ولی بهتر آن است که آن را پذیرفت و نگذاریم در زندگی روزمره و روحی و روانی خود تاثیر منفی زیاد و بلند مدتی بگذارد.
فرافکنی: برای کسانی که با ضرر بزرگی روبرو می شوند، بعید نیست که به جای قبول مسئولیت تصمیمات اشتباه خود یا ریسک پذیری بیش از حد، آن را به گردن شخص یا چیز دیگری بیاندازند.
انکار و خودفریبی:انکار و خود فریبی باعث میشود انسان به سرمایهگذاریهای شکست خورده و زیانده بچسبند به این امید بیهوده که «دوباره بالا خواهند رفت». اگر یک ترقه مخرب خریده اید، همیشه بهترین کار این است که از شر آن خلاص شوید و هر چه پول باقی مانده را در چیزی امن تر و سالم تر بگذارید. به طور خلاصه،سیر ضررهای خود را از یکجا قطع کنید و ادامه دهید.
استراتژی های مقابله ای صحیح برای مدیریت ضرر
با توجه به اینکه در معاملات معمولا نمی توان معامله را فسخ کرد و پول خود را پس بگیریم، پس لازم است با شرایط کنار بیایید. یکی از راه های مقابله این است که از اشتباهات خود درس بگیرید و سعی کنید با سرمایه گذاری خوب و محتاطانه در آینده، ضرر را در طول زمان جبران کنید. این راه حل سریع نیست، اما مطمئناً منطقی است که آن را امتحان کنید.
ارزیابی مجدد
اگر بیش از حد ریسک کردید، به افراد نامناسب اعتماد کردید، یا فقط بدشانس بودید، می توانید مراقب باشید و در آینده سبد سهام خود را متنوع تر کنید. حتی اگر سالها طول بکشد، ممکن است بتوانید که بخشی یا تمام آن را جبران کنید، به شرطی که آموزش های خود را مرور کنید و مجدد و با دید باز اقدام کنید. متنوع کردن پرتفوی شما همیشه باید یک گام اولیه در سرمایه گذاری باشد که سبد متوازن را تضمین می کند و از ضررهای شدید جلوگیری می کند.
به خاطر داشته باشید که برخی از سرمایه گذاری ها به سادگی زیانده می شوند. افراد نالایق، بی اخلاقی و نادرست در این صنعت وجود دارند و هر کسی می تواند قربانی شود. زندگی همین است و آنچه تو را نکشد می تواند قویترت کند.
از اشتباهات درس بگیرید
منطقی و واقع بینانه فکر کنید. مهم است که بفهمید شما چه کرده اید و چرا این ریسک را پذیرفتید.
رسیدن به عمق آنچه واقعاً در گذشته اتفاق افتاده است، بهترین راه برای حرکت به سوی آینده ای بهتر است. اما در زمان مواجهه با واقعیت اگر با خودفریبی همراه شود از ترس اینکه دچار سرزنش دیگران یا ترس مواجهه با واقعیت باشد، این روند به یک روند منفی تبدیل میشود. تلاش برای درک اینکه چرا تصمیم سرمایه گذاری گرفته اید می تواند به شما کمک کند از تصمیمات سرمایه گذاری اشتباه در آینده جلوگیری کنید.
به دنبال کمک حرفه ای باشید
در صورت زیان شدید فرد ممکن است به کمک حرفه ای نیاز داشته باشد.با سرمایه گذاری مناسب با کمک مشاور مالی مستقل با سابقه خوب و گذراندن آموزش لازم می توان در آینده موفق بود.
چند راه خوب برای مقابله با ضررهای معاملاتی و مدیریت ضرر چیست؟
تجربه ضرر در بازارها می تواند دردناک باشد، اما تقریباً همیشه اجتناب ناپذیر است. آنچه اشتباه رخ داده را با دقت ارزیابی کنید. اگر علت از دست شما خارج بود، هیچ کاری نمی توان کرد. اگر اشتباهاتی را شناسایی کردید، مسئولیت پذیر باشید و از آنها درس بگیرید. اگر نمی توانید بفهمید که چه اشتباهی رخ داده است، چه به دلیل تقصیر خودتان یا یک چیز برون زا، پس شاید بهتر باشد برای مدتی از معامله فاصله بگیرید و آموزش ببینید تا دلیل زیان خود را درک کنید.
آیا دوبرابر کردن ضرر به دید میانگین کم کردن یک استراتژی هوشمند است؟
نه، احتمالا نه. این دقیقاً همان رفتاری است که از فرار از شکست و باختن ناشی می شود – ریسک کردن بیش از حد برای جبران خسارت کاغذ به جای گاز گرفتن گلوله و درک آن برای ادامه دادن. (گاز گرفتن گلوله به معنای روبرو شدن با کاری است که باید انجام دهید و نمی توانید از آن اجتناب کنید). این رویکرد به عنوان اثر تطبیق شناخته میشود، که باعث میشود افراد برای مدت طولانی در معاملات بازنده باشند.
چرا بسیاری از معامله گران شکست می خورند؟
معامله گران اغلب زمانی شکست می خورند که به احساساتی مانند ترس، حرص، اعتماد به نفس بیش از حد و رفتار گله ای اجازه می دهند. این می تواند منجر به بیش از حد معامله کردن و تقلا برای جبران ضرر شود. راه حل اصلی داشتن یک استراتژی مناسب و بدون تعصب، که می تواند در طول زمان بازنگری و ارتقا داده شود، و پایبندی به آن، کلیدی است.
خط پایانی
سرمایه گذاری در بازارهای مالی یک اقدام مخاطره آمیز است زیرا وابسته به فاکتورهای بسیاری دارد. ضرر و زیان رایج است و بخشی از خطر است. در حالی که تغییر گذشته غیرممکن است، شما می توانید نحوه واکنش خود را به آن کنترل کنید. انتخاب استراتژیهای مناسب به شما کمک میکند سریعتر پیش بروید و حتی ممکن است شما را قادر به جبران زیانهای مالی کنید.
- در هر معامله بر اساس ریسک موجود ،سرمایه گذاری کنید.هرچه ریسک بیشتر،سرمایه درگیر کمتر.یعنی نسبت عکس دارد.
- معاملات ضررده را متوقف کنید.منتظر اخبار خوب برای بازگشت سرمایه خود نباشد.اقدام لازم را بدور از رویا و امیدواری ،انجام دهید.
- آموزش ببینید.هرچه ریسک بازاری که درآن معامله میکنید بیشتر باشد،باید بیشتر آموزش ببینید.
- با همه سرمایه زندگی خود بلیت بخت آزمایی نخرید.یعنی همه سرمایه خود را در معامله پرریسک نگذارید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.